Bate fierul cât e cald

Era drăguță. Îi zâmbea de fiecare dată când se întâlneau întâmplător pe holurile universității. Vedea parcă dincolo de aspectul său ponosit: cu o bluză până-n barbă, niște căști imense pe urechi, o șapcă jerpelită și niște blugi negri cu multe buzunare cutreiera holurile razna în căutarea a ceva pe care aparent nu reușea să-l găsească.

De fiecare dată pare-se că aveau aceleași holuri pe care se plimbau amândoi. La un moment dat s-au întâlnit la dozatorul de cafea și ea l-a întrebat dacă n-are mărunt. Avea. Prea mult și prea mărunt așa că i-a zis că n-are, deși buzunarul său de la spate era burdușit de monede de parcă dăduse spargere la cutiile milei din vreo 3 biserici. Îi părea rău că n-a ajutat-o. Poate că ar fi intrat în vorbă, poate că de-acolo ceva s-ar fi putut duce mai departe…

A trecut vremea peste amândoi. Acum el era în anul 3, era președintele unei organizații studențești, își schimbase garderoba și venea zilnic cu propria mașină la facultate îmbrăcat mereu la dungă și numai în cămăși cu gust. Ea îl uitase. A mai văzut-o de câteva ori și el pe holuri dar și el părea că o uitase pe ea. Între timp însă odată cu licența a venit și balul de final. El era un fel de speaker pentru un segment din program în care le prezenta celor care vroiau să plece afară într-un internship opțiunile pe care le oferea organizația studențească pe care o conducea. Ea … era acolo. El … spera că ea va fi prezentă.

Cu o seară înainte amândoi se pregătiseră. Parcă neștiind ce moment important avea să urmeze. Și asta pentru că nu depindea numai de ei. Totul avea să se întâmple la bal și aici s-ar fi decis soarta fiecăruia. Era o emoție ciudată la mijloc. Dacă contextul ar fi fost favorabil viețile lor ar fi prins o direcție cu totul diferită. Dar… trebuiau să aștepte.

Ciudat e că el nu apucase să-și calce cămașa pentru că i se stricase fierul de călcat în ziua precedentă șibosch-250x250 n-avusese timp să dea o raită prin magazinele cu electrocasnice. Așa că, fier de calcat Boschpentru că nu vroia neapărat ceva foarte scump s-a uitat pe un site de anunțuri să găsească unul la mâna a doua. Frumushika_butterfly_08 avea unul de vânzare. De la Bosch. Destul de ok ca preț așa că i-a dat un telefon. O voce aparent familiară îi răspunse și-i zise că poate să-l ia chiar in acea seară.

Ajuns la ușă… nu prea mai avea răbdare. Îi răspunse o voce feminină. Din hol, undeva pe un umeraș agățat de ușa de la baie era o rochie roșie superbă. Tranzacția a fost rapidă și scurtă. Și-a călcat cămașa și nu-i venea să creadă cât de bine funcționează un secondhand.

Seara balului. El superb. Ea… acolo. El pe scenă vorbind. Ea în rochia roșie sorbindu-i cuvintele. El stăpân pe sine. Ea timidă.
Doar ce coborâse de pe scenă de câteva minute și se îndreptă spre bar cu gândul să-și răcorească gâtul cu o bere. Ea stâtea leneș pe un scaun înalt și fuma absentă dintr-o țigară slim. Scăpase de timiditate.
– Ferchezuitule! Se auzi o voce iarăși ciudat de familiară.
Se întoarse și o zări pe ea. Radia. O coafură superbă, niște cercei discreți, un medalion bizar dar foarte fin îi completau imaginea în care buzele senzuale de un roșu aprins, unghiile gata să se înfigă în spatele lui și rochia roșie în care trupul ei părea că se zvârcolește de dorință făceau imaginea să pară coborâtă dintr-o carte de povești cu zâne.
– Poftim? Întrebă el intrigat și în același timp fascinat de frumusețea ei.
– Da. Tu, ferchezuitule. Ia zi-mi: așa-i că ți-ai călcat cămașa cu un fier secondhand?

Brusc își dădu seama ce se întâmpla. Își aduse aminte de rochia care atârna pe umeraș. Aceeași rochie de acum dar care arăta al dracului de divin pe ea.
– Lasă-mă să ghicesc:  “Frumushika_butterfly_08”? întrebă el zâmbind cu subînțeles.
– E id-ul colegei mele de cameră. Fierul e însă al meu. Mă rog, era… Și nu e sh, cum a zis ea. E nou. Dar nu mai avea bani și a dat anunț. Mă rog…
– Ce bei?
– Până acum? Vreo trei Martini. De ce?
– Pentru că vreau să ți-l ofer pe-al patrulea. Știi că îmi placi, nu?
– Știu. Și tu îmi placi.

Și seara a continuat…

Autor: Bogdan Voșloban

-Articol înscris în competiția SuperBlog 2013

Care este părerea ta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s